wie

Gedichtenatelier Veronzinsels

"toen ik jaren geleden begon met schilderen, viel alles ineens op z’n plek. Eindelijk een uitlaatklep voor de hersenspinsels die mij altijd al vergezellen.”

Ik maak geschilderde gedachten, geïllustreerde gedichten of hersenspinsels, hoe je het maar noemen wilt… Ik verzon de naam Veronzinsels. Een samentrekking van drie belangrijke elementen in mijn werk; zin, onzin en verzinsels.

 

Met zin bedoel ik alles dat waarde heeft, de zin van en de zin in het leven. Met onzin bedoel ik alle dingen die eigenlijk niet kunnen, maar toch of daarom juist zo leuk zijn. Verzinsels zijn mijn invullingen van de gedachten van anderen. Hoe denken, voelen, vullen en verzinnen andere mensen en nijl- en zeepaardjes het leven. 

De tekst die ontstaat is kort en krachtig, ontdaan van overbodige woorden. Vaak een beetje humor, altijd met inhoud. Teksten die met weinig woorden veel zeggen. 

De achtergronden maak ik met wisselende technieken. Schilderen, linoleumsneden, foto’s, stencilinkt, wat ik maar verzin. Ik digitaliseer de afbeelding, photoshop een beetje en plaats de tekst. Een veronzinsel valt op z’n plek.

Door deze werkwijze lenen mijn veronzinsels zich zeer goed om van alles op te sieren; als schilderij, als kaart, op mokken, tassen en wekkers, als klok, en alles wat ik in de toekomst nog verzin.

Bijzondere, persoonlijke cadeautjes voor jezelf of voor iemand anders. Of als relatiegeschenk, kerstcadeau, geboortekaartjes… Voor grotere oplages veronzinsel ik graag op maat voor je.
 


Powered by webXpress